Äpplekaka i Långpanna

Det här går fort att göra och ger en stor plåt full med äpplekakor. Det är lite som en lyxig sockerkaka med äpplen och passar bra att göra om man har bråttom i köket.

4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

1. Smält smöret. (under tiden du skalar, kärna ur och klyftar äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnande smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpannan.
5. Vänd äppleklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Kommentarer