Födelsedagstårta
Hittade detta fantastiska recept på http://remsansbistro.blogspot.com/ och kände att detta måste jag prova. Den blev fantastiskt god och var en fröjd att baka. Kvar i skålen fanns ingenting kvar efter att jag ätit upp alla rester i skålen av moussén.
Frös den under natten och tog fram den på morgonen. Då var den perfekt för frukostkalaset.
![]() |
Bilden är från Remsans bistro |
VIT CHOKLAD OCH HALLONMOUSSÉTÅRTA, 12 bitar
Botten:
175 g smör
75 g pecannötter, hackade
3 dl vetemjöl
1 msk florsocker
Fyllning:
300 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
25 g socker
5 dl vispgrädde
3 tråg med färska hallon à ca 250 g
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter tills den är ljust gyllenbrun. Låt svalna helt.
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ihop socker och Philadelphiaost. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa grädden och vänd ner. Mosa 2/3 av hallonen (spar de mest fasta till garnering) och blanda med hälften av chokladsmeten. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten.
Låt stå i kylen i minst tre timmar. Garnera med resterande hallon.
Kommentarer
Skicka en kommentar