Födelsedagstårta

Hittade detta fantastiska recept på http://remsansbistro.blogspot.com/ och kände att detta måste jag prova. Den blev fantastiskt god och var en fröjd att baka. Kvar i skålen fanns ingenting kvar efter att jag ätit upp alla rester i skålen av moussén.

Frös den under natten och tog fram den på morgonen. Då var den perfekt för frukostkalaset.



Bilden är från Remsans bistro


VIT CHOKLAD OCH HALLONMOUSSÉTÅRTA, 12 bitar



Botten:
175 g smör
75 g pecannötter, hackade
3 dl vetemjöl
1 msk florsocker

Fyllning:
300 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
25 g socker
5 dl vispgrädde
3 tråg med färska hallon à ca 250 g

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter tills den är ljust gyllenbrun. Låt svalna helt.

Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ihop socker och Philadelphiaost. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa grädden och vänd ner. Mosa 2/3 av hallonen (spar de mest fasta till garnering) och blanda med hälften av chokladsmeten. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten.

Låt stå i kylen i minst tre timmar. Garnera med resterande hallon.



Kommentarer