Maries chevrépotatis
Jag blev för länge sedan bjuden på dessa potatisar av min syster Marie. Jag har sedan använt mig av detta recept när jag bjudit mina tjejkompisar på middag. Det smälter i munnen när man tar en tugga och bryr sig knappast om de övriga tillbehören.
Potatisen har blivit en paradrätt vid Valborg när vi träffar våra vänner i Väggarp. När Thomas och jag planerar maten så kommer vi alltid fram till att dessa potatis MÅSTE vi ha. Alla älskar dem, till och med barnen som blir överlyckliga om det blir några över. Då äter de potatisarna senare på kvällen, kalla.
Ett stort tack till syster min som delat med sig av detta recept till mig, TACK!
3 st bakpotatisar1 dl creme fraiche
Potatisen har blivit en paradrätt vid Valborg när vi träffar våra vänner i Väggarp. När Thomas och jag planerar maten så kommer vi alltid fram till att dessa potatis MÅSTE vi ha. Alla älskar dem, till och med barnen som blir överlyckliga om det blir några över. Då äter de potatisarna senare på kvällen, kalla.
Ett stort tack till syster min som delat med sig av detta recept till mig, TACK!
MARIES MAKALÖST GODA CHEVRÉPOTATIS
125 gr chevrÉost ( Soignon, Sainte Maure finns på Coop)
Salt, svartpeppar
Baka potatisen i ugn eller micro, precis som vanligt och låt svalna!
Sätt ugnen på 250° C.
– Grovmosa osten och blanda med crème fraiche, salta och peppra.
– Halvera potatisen och gröp ur det mesta utan att förstöra skalet.
– Blanda potatisurgröpet med ostkrämen och fyll skalhalvorna.
– Gratinera högst upp i ugnen 8-10 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar