Vit chokladmousse
En underbart god dessert som jag lagat många gånger. Ingen dessert som man tröttnar på i första taget. Lätt att göra och gästerna jublar.
4 dl vispgrädde200 g vit choklad
![]() |
Vit chokladmoussé toppad med passionsfrukt |
VIT CHOKLADMOUSSE
(15 småglas t ex snapsglas)
4 äggulor
Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad tills den precis blir mjuk. Rör så att det smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av grädden och sedan resten.
Häll upp i små glas. Låt moussen stå 2-3 timmar i kylen. Granera med passionsfrukt, pressad jordgubbar/hallon (jordgubbs-/hallonsås), strössel eller mörk choklad i bitar.
Rekommenderar passionsfrukten. Gott Gotti gott gott!!
Kommentarer
Skicka en kommentar