Vit chokladmousse

En underbart god dessert som jag lagat många gånger. Ingen dessert som man tröttnar på i första taget. Lätt att göra och gästerna jublar.


Vit chokladmoussé toppad med passionsfrukt


VIT CHOKLADMOUSSE
(15 småglas t ex snapsglas)

4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
4 äggulor


Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad tills den precis blir mjuk. Rör så att det smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av grädden och sedan resten.

Häll upp i små glas. Låt moussen stå 2-3 timmar i kylen. Granera med passionsfrukt, pressad jordgubbar/hallon (jordgubbs-/hallonsås), strössel eller mörk choklad i bitar.

Rekommenderar passionsfrukten. Gott Gotti gott gott!!

Kommentarer