ANANASPAJ

Superduper god och mycket enkel att göra. Gott med vaniljglass eller vispad grädde.

8-10 bitar

Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl creme fraiche
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk krossad ananas
  • Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i en pajform.
  • Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  • Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
  • Vispa ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg.
  • Rör ner ananasen.
  • Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugnen 200° C i 15-20 minuter (den ska inte gräddas för länge kanske 16 minuter är perfekt).
  • Låt pajen svalna.

Kommentarer