ANANASPAJ
Superduper god och mycket enkel att göra. Gott med vaniljglass eller vispad grädde.
8-10 bitar
Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk krossad ananas
8-10 bitar
Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk krossad ananas
- Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i en pajform.
- Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
- Vispa ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg.
- Rör ner ananasen.
- Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugnen 200° C i 15-20 minuter (den ska inte gräddas för länge kanske 16 minuter är perfekt).
- Låt pajen svalna.
Kommentarer
Skicka en kommentar