BEROENDEFRAMKALLANDE PARMESANKEX
100 gr färskriven parmesan
120 gr vetemjöl
100 gr rumstempererat smör
Några riv på muskotnöten
1 nypa cayennepeppar
10 gr havssalt
Torkade örter eller hackade nötter till garnering
Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta ihop dem för hand eller i en hushållsmaskin till en jämn deg som håller ihop. Om degen verkar torr o smulig, tillsätt en matsked vatten eller två.
Ta upp degen på bakbordet och forma två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem i torkade kryddor (eller hackade pinjenötter). Lägg rullarna i kylen i 30 min.
Sätt ugnen på 180 gr. Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda kexen i 7-8 min eller tills de fått lite färg. Förvara kexen i papperspåse eller burk.
TIPS! Du kan frysa degrullarna och plocka fram dem en halvtimme innan du skär dem till kex och gräddar dem. Bra när man får oväntat besök!!
120 gr vetemjöl
100 gr rumstempererat smör
Några riv på muskotnöten
1 nypa cayennepeppar
10 gr havssalt
Torkade örter eller hackade nötter till garnering
Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta ihop dem för hand eller i en hushållsmaskin till en jämn deg som håller ihop. Om degen verkar torr o smulig, tillsätt en matsked vatten eller två.
Ta upp degen på bakbordet och forma två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem i torkade kryddor (eller hackade pinjenötter). Lägg rullarna i kylen i 30 min.
Sätt ugnen på 180 gr. Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda kexen i 7-8 min eller tills de fått lite färg. Förvara kexen i papperspåse eller burk.
TIPS! Du kan frysa degrullarna och plocka fram dem en halvtimme innan du skär dem till kex och gräddar dem. Bra när man får oväntat besök!!
Kommentarer
Skicka en kommentar