DEVIL'S CHOCOLATE CAKE
Ännu en fruktansvärt god kaka från "Två systrars söta". Djävulskt gott!
200 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten
Chokladkräm500 g mörk choklad (minst 50 % kakaohalt)
1 dl vispgrädde
150 g smör
200 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten
Chokladkräm500 g mörk choklad (minst 50 % kakaohalt)
1 dl vispgrädde
150 g smör
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 2 liter.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr.
- Låt kakan svalna på galler.
- Gör under tiden i ordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Vispa sedan med elvisp till en slät kräm.
- När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladkräm på den undre delen. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen över hela kakan, även på sidorna.
Kommentarer
Skicka en kommentar