KATRINES SMARRIGA CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL

Denna tårta är helt underbar. Enkel att göra och en  lyxigare variant än den traditionella kladdkakan.

15-20 bitar

Chokladtårta
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad (jag använder ljus)
1/2 dl rostade pinjekärnor


Gör så här
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
  • Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Bred ut smeten i en smord bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. kakan ska vara lite lös i mitten.
  • Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  • Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryfflen halvstelna i kylen ca 1 timme.
  • Bred den över kakan, strö över pinjekärnonra.
Låt stå kallt minst en timme före servering. Skär i smala bitar.

Kommentarer