KATRINES SMARRIGA CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL
Denna tårta är helt underbar. Enkel att göra och en lyxigare variant än den traditionella kladdkakan.
15-20 bitar
Chokladtårta
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad (jag använder ljus)
1/2 dl rostade pinjekärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
- Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
- Bred ut smeten i en smord bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. kakan ska vara lite lös i mitten.
- Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
- Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryfflen halvstelna i kylen ca 1 timme.
- Bred den över kakan, strö över pinjekärnonra.
Kommentarer
Skicka en kommentar