KYCKLING PÅ PURJOBÄDD

Ett recept som Mats delat med sig av och som han har bjudit sin älskade vän på. Mycket omtyckt och som jag bara måste prova.



MATS GODA KYCKLING PÅ KRÄMIG PUROLÖKSBÄDD 4 port.

1 Purjolök
150 g bacon
1 dl vitt vin
2 dl mellangrädde
500 g kycklingbröst filéer
3/4 dl riven ost

Låt en skivad purjolök och 150 gr baconstrimlor mjukna tillsammans i en panna.
Tillsätt 1 dl vitt vin, 2 dl mellangrädde och lite svartpeppar.
Koka upp blandningen och häll den i en eldafast form.
Lägg på 500 gr tinade, saltade och pepprade kycklingfiléer (av bröst), toppa med ¾ dl riven ost (med smak) och ugnsbaka i 225 grader i 20 min.

Servera med ris och en fräsch sallad.

Kommentarer