ROTSAKSPYTT MED KYCKLING
En mycket god och annorlunda pytt. Ett annat val än den vanliga pytten. Barne tyckte mycket om denna variant. Nästa gång ska jag lägga till lök, fler rotsaker, oliver och ev. pumpakärnor.
4 portioner
Rotfruktspytt:
ca 800 g potatis
ca 500 g kålrötter
ca 300 g morötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 st purjolök
Kyckling:
ca. 600 g kyckling
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Kall sås:
creme fraiche
vitlök
salt
peppar
4 portioner
Rotfruktspytt:
ca 800 g potatis
ca 500 g kålrötter
ca 300 g morötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 st purjolök
Kyckling:
ca. 600 g kyckling
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Kall sås:
creme fraiche
vitlök
salt
peppar
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skala och skär potatis, kålrot och morötter i tärningar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjon i rotfrukterna och stek ytterligare cirka 10 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i tärningar. Stek kycklingen i olivolja under omrörning i ca 5 minuter.
Krydda med salt och peppar. - Gör en enkel kall sås. Blanda creme fraiche med 1-2 st pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda sedan kycklingen med rotfrukterna.
Kommentarer
Skicka en kommentar