ROTSAKSPYTT MED KYCKLING

En mycket god och annorlunda pytt. Ett annat val än den vanliga pytten. Barne tyckte mycket om denna variant.  Nästa gång ska jag lägga till lök, fler rotsaker, oliver och ev. pumpakärnor.




4 portioner

Rotfruktspytt:
ca 800 g potatis
ca 500 g kålrötter
ca 300 g morötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 st purjolök

Kyckling:
ca. 600 g kyckling
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

Kall sås:
creme fraiche
vitlök
salt
peppar


  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och skär potatis, kålrot och morötter i tärningar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjon i rotfrukterna och stek ytterligare cirka 10 minuter.
  3. Skär kycklingfiléerna i tärningar. Stek kycklingen i olivolja under omrörning i ca 5 minuter.
    Krydda med salt och peppar.
  4. Gör en enkel kall sås. Blanda creme fraiche med 1-2 st pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda sedan kycklingen med rotfrukterna.

Kommentarer