FLAMENCOGRYTA

Detta recept har jag fått av Marie.

4 port

Ca 600 gr fläskfilé / kycklingfilé
1 pkt bacon
Färska champinjoner
1 gul lök
Skal och saft av 1 apelsin
1 tsk socker
1 ½ tsk sambal oelek (mer eller mindre beroende på önskad hetta!!)
2 msk chilisås
1 tsk curry
2 msk soja
2 dl crème fraiche
1 pkt matlagningsgrädde
(c:a en msk kycklingfond ibland)

Skär fläskfilén i skivor eller kycklingfilén i mindre bitar. Stek filén (salta o peppra köttet), bacon och champinjoner för sig.
Strimla löken, riv skal och pressa saften ur apelsinen.
Bryn löken lätt och tillsätt apelsinskal/saft och socker, låt bryna tillsammans några minuter.
Skeda i sambal oelek, chilisås, curry, soja och låt puttra lite.
Tillsätt crème fraiche och matlagningsgrädde.
Lägg ner den stekta filén, bacon och champinjonerna i såsen. Låt allt småputtra på svag värme.

Smaka av! Brukar hälla i lite mer av allting i efterhand, för att få perfekt smak!!

Servera med pressad potatis eller ris.

Kommentarer