FRUKOSTBULLAR
Har nu på morgonen bakat väldigt enkla frukostbullar. Vem vill inte vakna på morgonen med doften av nybakta frukostbullar.
16 st.
1 1/2 liter vetemjöl eller rågsikt
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk socker
1 1/2 paket jäst
1/2 liter vatten (varmare än fingervarmt)
50 g smält smör
Låt svalna på galler.
16 st.
1 1/2 liter vetemjöl eller rågsikt
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk socker
1 1/2 paket jäst
1/2 liter vatten (varmare än fingervarmt)
50 g smält smör
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret.
- Blanda ut jästen med lite av vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet , salt, socker, smält smör och mjölet.
- Arbeta ihop degen ordentligt.
- Låt jäsa i bunken i 15-30 minuter.
- Ta upp degen och dela den i två delar.
- Rulla ihop degen och skär ut till bullar.
- Låt bullarna jäsa på bakplåt i 15 minuter.
- Sätt in plåten i ugnen i 15 minuter.
Låt svalna på galler.
Kommentarer
Skicka en kommentar