HAVREKAKOR MED VALNÖTTER OCH RUSSIN
Goda småkakor från "Två systrars söta". Även i detta recept är är variationen många. Gott med hackad choklad, torkade frukter som äpple och banan, jordnötssmör och choklad eller varför inte blåbär. Hitta din egen favorit till dessa enkla och goda havrekakor.
ca 25 kakor
200 g smör
1 dl socker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grochackade valnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.
Rulla till valnöts stora bollar och lägg på plåt med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Kakorna ska vara lite mjuka när man tar ut dom.
ca 25 kakor
200 g smör
1 dl socker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grochackade valnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.
Rulla till valnöts stora bollar och lägg på plåt med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Kakorna ska vara lite mjuka när man tar ut dom.
Kommentarer
Skicka en kommentar