HEMMAGJORD MÜSLI

Grunden till denna müsli kommer från ett GI-recept. Jag har sen använt mig av ingredienser som jag själv tycker om. Lite förslag på ingredienser är havregryn, kanel, kokos flinger, sirap, blandade torkade frukter mm. Exprimentera fram din egen favorit!


Till ca 1 liter musli behöver man:

1 dl linfrö
2 dl blandning av solroskärnor/pumpakärnor
2 dl hackade nötter ("tager vad man haver", gillar dock att ha Paranötter med)
3 dl rågflingor
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1/2 dl torkade goijibär
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl torkade blåbär
3 msk vatten
1/2 dl rapsolja
1/2 dl honung

Så här gör du:
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka nötterna grovt och lägg till i en skålen, lägg även i de andra ingredienserna (utom bären) i skålen.
  3. Blanda vatten,olja  och honung och droppa över blandningen. Krama röran lite lätt med fingrarna. Smörj en långpanna. Bred ut blandningen i långpannan. Rosta i ugnen i 15 min. Rör om då och då.
  4. Låt müslin kallna. Blanda ner bären. Förvara i burk med lock i rumstemperatur.

Kommentarer