KONSTNÄRSPAJ

6-8 personer

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk kallt vatten

FYLLNING:
2 gula lökar
200 g skinka
200 g färska champinjoner
500 g köttfärs
persilja
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
salt, peppar

OSTTÄCKE:
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
3 äggulor
11/2 dl ketchup
5 dl stark riven ost
tabasco
cayennepeppar
salt, vitpeppar

GÖR SÅ HÄR
1. Knåda snabbt ihop pajdegen, kavla ut den till pajformens storlek och klä formens botten och väggar med degen. Ställ svalt att vila 20 min.
2. Ta sedan fram pajformen och låt den stå framme medan du förbereder fyllningen. Hacka lök, skinka och champinjoner. Stek detta med köttfärsen på medelvärme. När allt är genornstekt, krydda med persilja, pressad eller skivad vitlök, sambal oelek och salt och peppar.
3. Förgrädda pajdegen utan fyllning i 200° cirka 10 min.
4. Bred ut köttfärsröran i pajformen. Hit kan du förbereda och frysa in pajen för senare bruk!
5. Vispa grädden till täcket halvtjock, vispa ner vetemjöl, äggulor, ketchup, ost och kryddor. Fördela krämen över pajen och grädda 125 min i 180-200°.

Kommentarer