LUSSEKATTER MED KESELLA
Har idag fått ett önskemål från min fantastiska och goa "frissa" Petra om att lägga ut mitt recept på lussekatter.
Så här kommer det!
ca 35 st.
50 g jäst för söta degar
100 g smör
5 dl mjölk, 3 procent
250 g Kesella Mager kvarg
2 påsar saffran
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Till pensling: 1 ägg, russin
Så här kommer det!
ca 35 st.
50 g jäst för söta degar
100 g smör
5 dl mjölk, 3 procent
250 g Kesella Mager kvarg
2 påsar saffran
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Till pensling: 1 ägg, russin
- Smula jästen i en degbunke.
- Smält smör i en kastrull.
- Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
- Häll degspadet över jästen.
- Rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt, det mesta av mjölet.
- Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.
- Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
- Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den smidig.
- Baka ut till önskade former. Tillsätt russin efter figur.
- Jäs dem övertäckta i ytterligare 40 min.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 225 grader i 5-8 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar