POLPETTE AL SUGO - köttbullar i tomatsås

Kock: Anna Maria Corazza Bildt och Eddie Oliva
TV-program: Förkväll 

Polpette al Sugo Anna Marias och Eddies köttbullar i tomatsås. Pasta fresca e polpette är enkelt och vardags mat som alla kan göra. Bra blandning mellan italienska och svenska köket. Bra sätt att umgås med hela familjen under helgen. /Eddie & Anna Maria

Antal portioner: 4

Köttbullar500 g nötfärs
100 g dagsgammalt vitt bröd
En frukostskål mjölk
2 st ägg
1 knippa bladpersilja
3 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
100 g parmesanost, Parmigiano Reggiano

Tomatsås 800 g italienska krossade tomater
1 dl olivolja, extra virgin
1 st gul lök
1 tsk salt
Parmesanost (jag tar med parmesanostkanten)

Gör så här
  1. Köttbullar - Blötlägg det gamla brödet i mjölken så att det blir mjukt.
  2. Färskriv parmesanosten.
  3. Sås - Börja sen med såsen. Hacka löken, finhackad.
  4. Bryn löken gyllenbrun i olja.
  5. Tillsätt tomaterna, salt och parmesanostkanten.
  6. Låt puttra på svag värme.
  7. Köttbullar, forts Blanda köttfärsen med alla ingredienser och forma köttbullar med händerna i golfbollsstorlek.
  8. Lägg köttbullarna i den puttrande såsen.
  9. Låt puttra på svag värme i 40 minuter ungefär, då är köttbullarna klara.
Tips!
Häll en del av såsen i en kastrull, blanda med färsk kokt pasta, riv parmesanost på pastan och servera genast.


Kommentarer