SAFFRANSBISCOTTI MED APELSIN
Detta recept är hämtat från Systrarna Eisenmans "Vinterns söta".
Till cirka 40 skorpor.
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör eller margarin
2 deciliter strösocker
3 ägg
1 kuvert saffran (1/2 gram) + lite strösocker
1 matsked grädde
2 matsked rivet apelsinskal
7–8 deciliter vetemjöl
3 tesked bakpulver
1/2 tesked vaniljsocker
1/2 tesked salt
Gör så här:
Till cirka 40 skorpor.
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör eller margarin
2 deciliter strösocker
3 ägg
1 kuvert saffran (1/2 gram) + lite strösocker
1 matsked grädde
2 matsked rivet apelsinskal
7–8 deciliter vetemjöl
3 tesked bakpulver
1/2 tesked vaniljsocker
1/2 tesked salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran och apelsinskal i smeten.
- Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg.
- Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
- Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Kommentarer
Skicka en kommentar