VITLÖKSBRÖD MED GORGONZOLADIPP


Vitlöksbröd 
3 st  vitlöksklyfta(or), oskalade 
25 gram  rumstempererat smör 
salt och svartpeppar 
persilja, finhackad
ljust surdegsbröd, skuret i stavar 

Dipp 
2,5 dl  Creme fraiche 
150 gram  gorgonzola, fast 
1 dl  parmesanost, färskriven 
salt och svartpeppar 


Tillagning
 
4 port
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta de hela vitlöksklyftorna i ca 40 min i ugnen.
  3. När vitlöken svalnat så pass att du kan hantera den, skärv av topparna och pressa ut vitlökspuréen.
  4. Blanda vitlökspuréen med smör, persilja, salt och peppar. Bred vitlökssmöret på brödstavarna.
  5. Rosta brödet i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg.
  6. Häll creme fraiche i en kastrull och låt koka upp. Låt koka ganska kraftigt i några minuter.
  7. Ta bort kastrullen från värmen, häll i gorgonzolan skuren i små bitar och den rivna parmesanosten. Vispa kraftigt tills du får en jämn sås.

Servera ljummen med vitlöksbrödet.

Kommentarer