VITLÖKSBRÖD MED GORGONZOLADIPP

3 st vitlöksklyfta(or), oskalade
25 gram rumstempererat smör
salt och svartpeppar
persilja, finhackad
ljust surdegsbröd, skuret i stavar
Dipp
2,5 dl Creme fraiche
150 gram gorgonzola, fast
1 dl parmesanost, färskriven
salt och svartpeppar
2,5 dl Creme fraiche
150 gram gorgonzola, fast
1 dl parmesanost, färskriven
salt och svartpeppar
Tillagning
4 port
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rosta de hela vitlöksklyftorna i ca 40 min i ugnen.
- När vitlöken svalnat så pass att du kan hantera den, skärv av topparna och pressa ut vitlökspuréen.
- Blanda vitlökspuréen med smör, persilja, salt och peppar. Bred vitlökssmöret på brödstavarna.
- Rosta brödet i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg.
- Häll creme fraiche i en kastrull och låt koka upp. Låt koka ganska kraftigt i några minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen, häll i gorgonzolan skuren i små bitar och den rivna parmesanosten. Vispa kraftigt tills du får en jämn sås.
Servera ljummen med vitlöksbrödet.
Kommentarer
Skicka en kommentar