FETAOSTSNURROR
Ett recept från Allt om mat
Förberedda rullar väntar i kylen. Inför festen skivar man dem och gräddar frasiga kakor. Den äkta grekiska osten ger mer sälta och smak än fetaost gjord på komjölk.
35 snurror
Ingredienser
275 g smördeg, färsk, kavlad
200 g grekisk fårost, eller fetaost (150 g)
1 st persilja, i kruka
1 krm svartpeppar, några varv med kvarnen
Tillagning
1. Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra.
2. Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt.
- Hit kan förberedas flera dagar före -
3. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda inför serveringen ca 10 min i 220°.
Förberedda rullar väntar i kylen. Inför festen skivar man dem och gräddar frasiga kakor. Den äkta grekiska osten ger mer sälta och smak än fetaost gjord på komjölk.
35 snurror
Ingredienser
275 g smördeg, färsk, kavlad
200 g grekisk fårost, eller fetaost (150 g)
1 st persilja, i kruka
1 krm svartpeppar, några varv med kvarnen
Tillagning
1. Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra.
2. Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt.
- Hit kan förberedas flera dagar före -
3. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda inför serveringen ca 10 min i 220°.
Kommentarer
Skicka en kommentar