FLYGANDE JAKOB
Flygande Jakob är en klassiker som alltid går hem för det är så gott.
ca 4 port
3 kycklingfiléer
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl chilisås
½ tsk sambal oelek
1 paket bacon
1 dl salta jordnötter
ev. 1 banan
ca 4 port
3 kycklingfiléer
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl chilisås
½ tsk sambal oelek
1 paket bacon
1 dl salta jordnötter
ev. 1 banan
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär kycklingfiléerna i bitar och stek i olivolja tills de fått färg och är genomstekta, krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg kycklingbitarna i en ugnsform (och sedan skivad banan ovanpå om man vill ha det).
- Häll matlagningsgrädde, crème fraiche, chilisås och sambal oelek i en skål och rör om tills det är klumpfritt.
- Häll chilisåsblandningen över kycklingen och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
- Skär under tiden baconet i bitar och stek det knaprigt.
- När kycklingen är klar i ugnen strör du baconet och jordnötterna ovanpå.
- Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar