Jordärtskockssoppa med sidfläsk
4 port
600 g jordärtskockor
2 schalottenlökar
2½ dl vitt vin
3½ dl vispgrädde
salt och peppar
Gör så här:
Skala och skär ner skockorna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken några minuter så att den mjuknar men utan att den får färg. Lägg i skockorna tillsammans med löken och fräs några minuter till. Häll på vinet och låt reducera till hälften, häll därefter på grädden och låt soppan sjuda ca 5 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Om du lägger till toppingen behövs inte så mycket salt eftersom fläsket ger sälta.
Toppa soppan med stekt sidfläsk
600 g jordärtskockor
2 schalottenlökar
2½ dl vitt vin
3½ dl vispgrädde
salt och peppar
Gör så här:
Skala och skär ner skockorna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken några minuter så att den mjuknar men utan att den får färg. Lägg i skockorna tillsammans med löken och fräs några minuter till. Häll på vinet och låt reducera till hälften, häll därefter på grädden och låt soppan sjuda ca 5 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Om du lägger till toppingen behövs inte så mycket salt eftersom fläsket ger sälta.
Toppa soppan med stekt sidfläsk
Kommentarer
Skicka en kommentar