LJUS & MÖRK TRYFFEL

Detta recept fanns med i Elle Mat & Vin. Helt underbart skulle jag vilja påstå.
Härligt med två smaker i en!  Så fram tills jag hunnit göra lite eget godis, håll till godo med detta ljuvliga recept!

ca 15 tryfflar

Vit fyllning: 
25 g smör
3 msk grädde
1 tsk honung
100 g vit choklad

Mörkt chokladtäcke:
25 g smör
1/4 dl vispgrädde
1 1/2 tsk starkt kaffe
200 g mörk choklad

Och 50 g vit choklad till dekoration

Börja med den vita fyllningen:
Smält smör tillsammans med grädde och honung i en kastrull.
Hacka choklad i mindre bitar och rör ner i det varma smöret.
Låt smälta och blanda till en jämn smet. Ställ svalt att stelna.

Gör sedan det mörka chokladtäcket:
Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull. Tillsätt kaffet.
Hacka choklad i mindre bitar och rör ner i grädden.
Låt smälta och blanda till en jämn smet. Ställ svalt att stelna.


När de båda smetarna har stelnat något, ta cirka 1/2 tesked av den vita fyllningen och rulla en kula.
Ta cirka 1 tesked av den mörka och lägg runt om den vita.
Lägg upp på fat.

Smält den vita chokladen och ringla över.


Kommentarer