Smaksatt müsli
Har ett recept på en müsli som är smaksatt med vanlij, kardemumma och kanel. Kan använda olika ingredienser till müslin efter vad skafferiet behagar. Gott att smaksätta den om man vill ha lite med smak i sin müsli.
4 dl rågflingor
7 dl havregryn
1 vaniljstång
1,5 dl solroskärnor
0,75 dl sesamfrön
0,75 dl linfrö
0,5 dl råsocker
1 stor näve hackade, blandade nötter
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1,5 dl vatten
0,75 dl rapsolja
1,5 dl russin
Hacka nötterna, skåra vaniljstången och skrapa ur fröna, och blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke, allt utom russin, vatten och rapsolja. Låt gärna vaniljstången ligga kvar. Smör en långpanna med lite rapsolja, och strö ut müsliblandningen. Rör ihop vatten och rapsolja, och häll över müslin. Krama in vätskan med händerna, (det gör inget om det blir klumpar!) och sätt sedan in plåten i mitten av ugnen på 175C i 30 min. Rör runt med en stekspade i müslin var 10:e minut. Blanda i russinen när müslin svalnat.
4 dl rågflingor
7 dl havregryn
1 vaniljstång
1,5 dl solroskärnor
0,75 dl sesamfrön
0,75 dl linfrö
0,5 dl råsocker
1 stor näve hackade, blandade nötter
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1,5 dl vatten
0,75 dl rapsolja
1,5 dl russin
Hacka nötterna, skåra vaniljstången och skrapa ur fröna, och blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke, allt utom russin, vatten och rapsolja. Låt gärna vaniljstången ligga kvar. Smör en långpanna med lite rapsolja, och strö ut müsliblandningen. Rör ihop vatten och rapsolja, och häll över müslin. Krama in vätskan med händerna, (det gör inget om det blir klumpar!) och sätt sedan in plåten i mitten av ugnen på 175C i 30 min. Rör runt med en stekspade i müslin var 10:e minut. Blanda i russinen när müslin svalnat.
Kommentarer
Skicka en kommentar