Sweet chili-köttbullar med grönsaksspagetti

Ett mycket smarrigt recept. Testa och se vad du själv tycker om denna variant. Min familj tyckte det var jättegott!


Portioner: 2

200 g köttbullar 14-16 st. (hemmalagade eller färdigköpta)
175 g spagetti
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk curry
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl finhackad persilja
3/4 dl sweet chilisås
salt
peppar
matolja till stekning
  1. Koka spagettin enligt anvisning på paketet. Häll av spagettin, kyl snabbt i kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs på medelvärme i lite olja ett par minuter, tills löken blivit mjuk.
  3. Pudra över curry och låt fräsa med något minut. Vänd ner spagettin och smaka av med salt och peppar. Rör om ordentligt. Rör ner yoghurten och persiljan och ställ åt sidan.
  4. Fräs köttbullarna i lite olja. Salta och häll över sweet chilisåsen. Rör om i pannan och låt köttbullar och sås steka ihop. 
  5. Häll upp spagettblandningen i djupa varma tallrikar och lägg en snygg hög av köttbullar i mitten.

Kommentarer