TACOTÅRTA
Detta recept är säkert ingen nyhet, men lagade det för första gången för någon vecka sedan. Oj vad gott!!!!
Man tar helt enkelt klassiska tacotillbehör och varvar med Tortillabröd så att det byggs på varandra till en tårta.
ca 4-6 personer
KÖTTRÖRA
1 pkt stora tortillabröd
500 g nötfärs1 pkt taco kryddmix
1 burk tacosås (klassisk tacosalsa)
1 hackad purjolök
OSTRÖRA
1 burk (2,5 dl) crème fraiche
1 dl grädde
1 pkt philadelphiaost
1 burk majs
salt
grovmalen svartpeppar
ca 3 dl riven ost
1 extra burk tacosås
lite exra riven ost till översta lagret
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med att hacka och bryna purjolöken, tillsätt sedan köttfärsen, kryddmixen och sedan tacosåsen.
- I en bunke vid sidan av - rör samman crème fraiche, grädde, riven ost, philadelphiaost och majs, och krydda med salt och peppar.
- Lägg tortilla i en form med avtagbara kanter eller på ett bakplåtspapper och bre på köttfärsröra.
- Lägg på en ny tortillabröd, och bre på oströra.
- Lägg på en ny tortilla, och bre på tacosås från den extra burken.
- Sedan är det bara att varva och bygga på tills ingredienserna tar slut.
- På det sista och översta lagret - garnera med lite extra riven ost.
- Stabilisera tårtan med grillpinnar om du inte använder dig av en form med avtagbara kanter.
- Gratinera i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min, tills osten har fått fin färg.
- Ta av kanterna på formen eller ta bort grillpinnarna när den fått stå en stund och innan du skär tårtan.
Servera med sallad och njut av den fantastiskt goda tacotårtan!
Kommentarer
Skicka en kommentar