POLLYCUPCAKE

Det är en fin vårdag och jag har sysselsatt mig med att baka Pollycupcakes. Polly är bland det godaste godis jag vet och varför inte då använda dem i cupcakes. Frostingen har jag gjort på en höft efter vad skafferiet erbjöd. Inte dumt att blanda kakao och vit choklad. Det blev inga Polly kvar till dekorationen pga att någon gick och åt slut på dem. Inga namn nämnda! Använde då ljus riven blockchoklad istället. Riktigt mumsiga cupcake!


12 st

2 ägg
2 dl ekologiskt rårörsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 1/2 dl vaniljyoghurt
polly


  • Vispa ägg och socker poröst, blanda samman de torra ingredienserna i en separat skål och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
  • Tillsätt yoghurten och rör tills allt är klumpfritt.
  • Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet, ha i en eller två pollygodisar i varje.
  • Grädda i 180 grader i ca 20 minuter.
  • När de fortfarande är varma trycker du försiktigt ner ett par polly till i varje muffins.


Chokladfrosting:
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2-3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
Riven ljus choklad


  • Vispa philadelphiaost och florsocker mjukt, smält den vita chokladen och låt den svalna något.
  • Rör varsamt i den tillsammans med kakao och vaniljsocker. Rör till en jämn och tjock frosting.
  • Fyll upp i en spritspåse och spritsa dina cupcakes.
  • Dekorera med tunt riven ljus blockchoklad eller polly.


Kommentarer