Bullar med krossad choklad och vanilj
Dessa bullar har jag gjort i en långpanna och är bakat efter ett recept jag hittade i tidningen "Hembakat" nr 3.
De blev så goda att de smälter i munnen. De både ser ut och smakar som de är gjorda på ett konditori.
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 hg mörk eller ljus grovhackad choklad
Garnering:
1 ägg
florsocker
ca 50 g smält mörk choklad
De blev så goda att de smälter i munnen. De både ser ut och smakar som de är gjorda på ett konditori.
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 hg mörk eller ljus grovhackad choklad
Garnering:
1 ägg
florsocker
ca 50 g smält mörk choklad
- Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och lös upp jästen. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen (utom chokladen).
- Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela i två delar.
- Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 10 lika tjocka bitar. Lägg dem med snittytan upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills de fått fin färg.
![]() |
Bullarna svalnar på altanen. |
vilken tant du är
SvaraRaderaTack, vad stolt jag blir :)
Radera