Bullar med krossad choklad och vanilj

Dessa bullar har jag gjort i en långpanna och är bakat efter ett recept jag hittade i tidningen "Hembakat" nr 3.
De blev så goda att de smälter i munnen. De både ser ut och smakar som de är gjorda på ett konditori.

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 hg mörk eller ljus grovhackad choklad

Garnering:
1 ägg
florsocker
ca 50 g smält mörk choklad

  • Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
  • Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och lös upp jästen. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
  • Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  • Rör ihop alla ingredienser till fyllningen (utom chokladen).
  • Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela i två delar.
  • Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
  • Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 10 lika tjocka bitar. Lägg dem med snittytan upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills de fått fin färg.
Låt bullarna kalla. Smält chokladen till garneringen över vattenbad. Pudra bullarna med florsocker och ringa över den smälta chokladen med en sprits.


Bullarna svalnar på altanen.


Kommentarer

  1. Anonym29.5.12

    vilken tant du är

    SvaraRadera
    Svar
    1. Katrine9.6.12

      Tack, vad stolt jag blir :)

      Radera

Skicka en kommentar