TORTILLAPIZZA
Jag inspirerades av denna enkla vardagspizza som jag hittade på www.linneasskafferi.se . Resultatet blev väldigt uppskattat av resten av familjen. Det bästa är ju såklart är ju att man kan ta vad kylskåpet erbjuder.
Ett mycket enkelt, snabbt och gott alternativ till middagen, lunchen eller till kvällsmaten. Perfekt även som smårätt till en buffé eller tilltugg till fördrinken. Välj då en enklare topping.
Tortillapizza 6 stycken
6 stycken små alt. stora vetetortilla
1 liten burk grön pesto
400 g kyckling
blandade färska örter
salt & peppar
färska tomater
1 stor röd paprika
4 dl riven ost (gärna någon lagrad variant med ordentlig smak)
150 g fetaost
färsk persilja
ev. balsamvinäger
Middagen är serverad!
Ett mycket enkelt, snabbt och gott alternativ till middagen, lunchen eller till kvällsmaten. Perfekt även som smårätt till en buffé eller tilltugg till fördrinken. Välj då en enklare topping.
Tortillapizza 6 stycken
6 stycken små alt. stora vetetortilla
1 liten burk grön pesto
400 g kyckling
blandade färska örter
salt & peppar
färska tomater
1 stor röd paprika
4 dl riven ost (gärna någon lagrad variant med ordentlig smak)
150 g fetaost
färsk persilja
ev. balsamvinäger
- Bred peston över tortillabröden.
- Skär kycklingen i små bitar och stek dem i en klick smör.
- Finhacka örterna och blanda i dem i kycklingen tillsammans med salt och peppar.
- Skär tomaterna i skivor och paprikan i små bitar.
- Fördela kyckling, tomat och paprika över bröden och toppa med riven ost.
- Grädda i 180 grader i cirka 15 minuter eller tills osten börjar smälta.
- Smula sönder fetaosten och strö den över de varma pizzorna.
- Toppa med färsk persilja och ringla sist över lite balsamvinäger.
Middagen är serverad!
![]() |
Bilden är från www.linneasskafferi.se |
Kommentarer
Skicka en kommentar