Knäckig äppelpaj
Hittade detta recept på en matblogg och blev genast sugen på att prova pajen. Blev i mitt tycke lite kletig och rinnig i mitten av pajen men ändå mycket god. Får se hur resterna står sig till imorgon, om det finns något kvar.
5-6 äpplen
1 msk kanel
2 msk socker
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5-6 äpplen
1 msk kanel
2 msk socker
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
- Skala och skär äpplen i tunna skivor.
- Blanda med kanel och socker i en bunke, häll sedan ut äppelskivorna i en pajform (ca 25 cm i diameter).
- Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll över smör, sirap och mjölk och rör om.
- Klicka ut smeten över äppelbitarna.
- Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 20 min tills pajen har fått fin färg.
Kommentarer
Skicka en kommentar