söndag 14 oktober 2012

Knäckig äppelpaj

Hittade detta recept på en matblogg och blev genast sugen på att prova pajen. Blev i mitt tycke lite kletig och rinnig i mitten av pajen men ändå mycket god. Får se hur resterna står sig till imorgon, om det finns något kvar.

5-6 äpplen
1 msk kanel
2 msk socker

150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

  • Skala och skär äpplen i tunna skivor.
  • Blanda med kanel och socker i en bunke, häll sedan ut äppelskivorna i en pajform (ca 25 cm i diameter).
  • Smält smöret.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll över smör, sirap och mjölk och rör om.
  • Klicka ut smeten över äppelbitarna.
  • Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 20 min tills pajen har fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar