INGREDIENSER
Biskvibottnar
250g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st äggvitor
Smörkräm
1 st äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250g smör
125g ljus kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
Till doppning
150g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här
Botten
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
- Spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
De små bottnarna är klara och färdiga för smörkrämen. |
Smörkräm
- Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
- Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
- Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
- Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
- Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
- Rör ner kallt espressokaffe.
- Spritsa krämen på undersidan av biskvierna. De ska bli toppiga.
- Låt stelna i kyl eller frys.
Fyller bottnarna med att spritsa smörkrämen på bottnarna. |
Biskvierna kyls för att doppas i chokladen. |
Dopping
- Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
- Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
Lånade bilden från byblondie.se eftersom jag själv glömde ta kort när de äntligen blev klara. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar