Vaniljbullar
Vem kan klara av att äta dessa bullar utan att slicka sig om munnen?
ca 18 bullar
Vetedeg
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl special
Vaniljkräm
Marsankräm
Vetedeg
ca 18 bullar
Vetedeg
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl special
Vaniljkräm
Marsankräm
Vetedeg
- Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
- Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar.
Vaniljkräm
- Jag använder mig av färdig marsankräm.
- Kyl krämen i kylskåp så den blir kall och krämig.
Fyllning
- Dela degen i 18 bitar, forma dem till runda bullar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Platta till dem lite och jäs under en bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med en rundtyll, stick spritsen i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm.
- Grädda bullarna gyllene i mitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något.
- Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten.
Kommentarer
Skicka en kommentar