Jag kommer att lägga ut recepten efterhand på bloggen, men börjar med Höstsalladen med äppelvingrätt.
Höstsallad till 8 personer
1 squash, gärna gul
1 dl pistaschnötter
1 romanesco (ca 700 g)
250 g trattkantareller eller champinjoner
1 msk smör
1/2 tsk + 1/2 tsk salt
1 dl grovhackad bladpersilja
1 msk kallpressad rapsolja
1 äpple
Äppelvingrätt
1/2 dl äppelmust
1/2 dl kallpressad rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
Tillagning
- Skär squashen i skivor, ställ åt sidan. Grovhacka pistaschnötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Låt kallna.
- Plocka små buketter från romanescon och skär stjälken i skivor. Förväll buketter och stjälk i saltat vatten 1–2 min. Låt rinna av.
- Rensa svampen. Fräs den i en stekpanna på medelvärme tills all vätska dunstat bort. Höj värmen och lägg i smöret. Fräs tills svampen har fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
- Vinägrett: Blanda musten med olja, vinäger, salt och peppar.
- Blanda pistaschnötter, romanesco, trattkantareller och persilja. Pensla squashen med olja. Grilla ca 2 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt.
- Lägg squashen på ett fat. Fördela salladen ovanpå. Grovriv äpplet direkt över salladen. Ringla på vinägretten och servera.
Höstsallad med squash, svamp, romanesco, pistaschnötter, persilja och äppelvingrätt. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar