måndag 18 november 2013

Kikärts- och parmesanostkräm

Den här krämen är som en hummus men godare tack vare parmesanosten.

Ingredienser 20 pers på buffé

3 förp kokta kikärter (à 380 g)
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1 dl vatten
2 citroner, rivet skal, gärna ekologiska
1/2 dl pressad citron
1/2 dl tahini
2 msk äppelcidervinäger
2 dl grovriven parmesanost
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillagning
  1. Spola av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftorna. Mixa kikärter, vitlök, olja, vatten, citronskal och -saft, tahini och vinäger till en slät röra.
  2. Rör i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll krämen i burkar och förvara i kyl. Går att förbereda 2–3 dagar före.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar