onsdag 6 november 2013

Ugnsrostad muscatpumpa med hasselnötter

Jag har alltid varit mycket skeptisk till att äta pumpa, det har känts som om man skulle äta i något torrt och hårt med konstig smak. Tack vare denna rätt har jag nu ändrat min åsikt. Kombinationen av att ugnsrosta pumpan med hasselnötter, salt, timjan, cirtonskal och olja gjorde att det var väldigt smakrikt och gott. Prova du med!


Muscatpumpa med hasselnötter till 8 personer

1 kg muscatpumpa
1/2 dl kallpressad rapsolja
2 dl grovhackade hasselnötter
5 timjankvistar, gärna backtimjan
2 tsk flingsalt
1 citron, rivet skal

Tillbehör
citronklyftor




Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Gröp ut fiber­trådar och kärnor ur pumpan. Skär pum­pan i ca 2 cm tjocka skivor, låt skalet vara kvar.
  2. Lägg pumpaskivorna på en plåt och pensla med olja. Strö över nötter, timjan och salt.
  3. Tillaga pumpan mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt svalna. Strö över citronskal. Servera med citronklyftor att pressa över pumpan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar