fredag 11 juli 2014

Citronsnittar

I senaste tidningen Hembakat hittade jag detta recept till dessa möra citronsnittar med lemon curd. Underbart goda och passar perfekt som sommarkaka. Ett tips - baka många för de är försvinnande goda!

Ca 36 st

Ingredienser
200 g smör, rumsvarmt
4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
¾ dl lemon curd

Garnering
florsocker
vatten


Gör så här:

  1. Dela smöret i mindre bitar. Blanda snabbt ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare med kniv. För hand: Lägg mjölet på bordet, gör en fördjupning i mitten och tillsätt smör, socker och vaniljsocker.
  2. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela degen i tre lika stora delar. Forma dem till rullar, ca 2 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Gör en fördjupning längs med mitten på varje rulle. Fördela lemon curd i skåran. Grädda längderna mitt i ugnen i 10–12 min.
  5. Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm, medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på plåten.
  6. Garnering: Blanda florsocker och vatten till en smidig glasyr. Ringla den över kakorna och låt den stelna.
  7. Förvara kakorna i en burk i ca 1 vecka. Fryser du in dem så gör det utan glasyr. Då håller de sig i ca 3 mån.

Bilden är tagen från tidningen Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar