Resultatet blev en underbart len och god soppa. Får fem stjärnor av fem av familjen.
4 port
3 msk olivolja
2 msk smör
0,5 msk basilika
0,5 msk timjan
3 burkar krossade tomater
1,5 dl vitt vin, torrt
3 dl vatten
2,5 tärningar hönsbuljong
1 st vitlöksklyfta
4 msk strösocker
1 st lagerblad
2,5 dl vispgrädde
svartpeppar, hel
Tillagning
- Hacka och fräs löken mjuk i olja eller smör i en kastrull.
- Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund. Så gör spanjorerna, det blir jättegott, smaken kommer fram mer då.
- Häll i vinet så att det fräser till i grytan, i med tomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök, socker och lagerblad.
- Låt soppan koka sakta i 20-30 minuter.
- Fiska upp lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
- Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter.
- Ta några tag med pepparkvarnen och klipp gärna i rejält med färsk basilika innan soppan serveras. Smula dessutom i mer torkade örtkryddor om du tycker att det behövs.
Servera soppan med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar