Lasagnen blev mycket smakrik och fick en härligt len smak av kronärtskockan.
Håll till godo!
Bilden är lånad från kickisblogg.se. Fotograf: Hanna Johansson |
4 portioner
1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
100 g rödlök
1 msk basilika
3 msk olivolja
200 g kronärtskockspesto
250 g keso
2 vitlöksklyftor
800 g passerade tomater
250 g lasagneplattor
50 g mandelspån
salt och svartpeppar
125 g babyspenat
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva zucchini och aubergine. Finstrimla paprika och skiva rödlök. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över basilika, 3 msk olivolja, 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i cirka 10 min.
- Rör ihop kronärtskockspesto, keso, pressad vitlök, passerade tomater, 2-3 msk vatten, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Vänd ner grönsakerna från plåten och rör ihop allt.
- Varva grönsaksblandningen och lasagneplattor. Avsluta med grönsaksblandningen och strö över mandelspån. Gratinera högt upp i ugnen i 15–20 min.
- Skölj babyspenaten, halvera tomater. Blanda med 1 msk olja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Servera lasagnen med salladen och ett gott bröd.
Kronärtskockspesto
1 dl solroskärnor
2 kronärtskockor
1/2 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
salt
svartpeppar
- Rosta solroskärnorna i en het panna.
- Mixa solroskärnor, kornärtskockshjärtan och basilika (blad och stjälkar) tillsammans med pressad vitlök.
- Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och tillsätt detta och olivolja.
- Mixa allt till en jämn massa.
- Blanda ner parmesanosten, salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar