Recept kommer från Buffé nr 4, 2012.
Bilden kommer från Buffé nr 4, 2012 |
6 portioner
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
- Blanda ner de torra ingredienserna.
- Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Servera gärna ljummen med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar