lördag 16 maj 2015

Knäckig rabarberpaj

Letade på nätet efter ett gott recept till en rabarberpaj, eftersom jag brukar göra smulpaj. Hittade detta med beskrivningen - "Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter." Mmmm, vad god den var. En favorit som kommer att göras många gånger.
Recept kommer från Buffé nr 4, 2012.


Bilden kommer från Buffé nr 4, 2012


6 portioner

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen


Så här gör du


  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. 
  • Blanda ner de torra ingredienserna.
  • Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. 
  • Bred på smeten.

Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Servera gärna ljummen med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar