Vetedeg:
175 g margarin
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 pkt jäst eller torrjäst
1 dl vanlig sirap
1 ägg
1 nypa salt
Ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
Mjukt margarin
Strösocker
Kanel
Garnering:
Pärlsocker
Pensling;
1 uppvispat ägg
Gör så här:
- Smält margarinet, häll i mjölken/grädden.
- Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst.
- Häll blandningen över jästen och blanda väl.
- Tillsätt ägg, sirap, salt.
- Häll i ca 10 dl vetemjöl och bearbeta väl.
- Tillsätt mer vetemjöl tills degen känns fast och fin.
- Låt jäsa ca 40 minuter.
- Knåda degen,
- Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter (lång jäsning ger fylligare smak).
- Dela degen i 3-4 delar och kavla ut.
- Fördela fyllningen och rulla ihop.
- Skär i lagom stora bitar och lägg i bullformar.
- Låt bullarna jäsa under duk i ca 20-30 minuter.
- Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter tills bullarna fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar