onsdag 24 augusti 2016

Saftiga Kanelbullar

Ville prova ett nytt recept på kanelbullar och fastnade för detta. Bullarna blev jättesaftiga och goda.


Vetedeg:
175 g margarin
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 pkt jäst eller torrjäst
1 dl vanlig sirap
1 ägg
1 nypa salt
Ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:
Mjukt margarin
Strösocker
Kanel

Garnering:
Pärlsocker

Pensling;
1 uppvispat ägg


Gör så här:

  • Smält margarinet, häll i mjölken/grädden.
  • Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst.
  • Häll blandningen över jästen och blanda väl.
  • Tillsätt ägg, sirap, salt.
  • Häll i ca 10 dl vetemjöl och bearbeta väl.
  • Tillsätt mer vetemjöl tills degen känns fast och fin.
  • Låt jäsa ca 40 minuter. 
  • Knåda degen, 
  • Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter (lång jäsning ger fylligare smak).
  • Dela degen i 3-4 delar och kavla ut.
  • Fördela fyllningen och rulla ihop.
  • Skär i lagom stora bitar och lägg i bullformar.
  • Låt bullarna jäsa under duk i ca 20-30 minuter.
  • Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna.
  • Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter tills bullarna fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar