onsdag 11 januari 2017

After Eight-tryffel

After Eight-tryffel
10–15 st

1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör

Garnering
florsocker

Gör så här

  1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
  2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
  3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.
  4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.
  5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) eller häll ut chokladsmeten i en bakplåtsklädd form och låt stelna. Skär därefter i bitar.
  6. Rulla bollarna/bitarna i florsocker.
  7. Förvara dem i kylen i en burk med lock.
Receptet och bilden kommer från Tidningen Hembakat- "Lindas Bakskola"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar