Spenatpaj med fårost
Det var så enkelt att göra en paj utan att först behöva göra en deg och förgrädda den. Nu var det bara att rulla ut degen i formen och i med fyllningen. Det gick nu betydligt fortare att göra paj än tidigare och jag kunde dessutom koncentrera mig på innehållet :).
Håll till godo med denna underbart goda Spenatpaj med fårost.
Pajdeg
Färdig pajdeg som inte behöver förgräddas, finns både på Coop och ICA
eller gör egen pajdeg.
Fyllning
250 g 1 pkt, fryst spenat
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
10-12 st marinerade soltorkade tomater
0,5 dl ca, färsk basilika
100 g fårost
2 st ägg
2 dl mjölk
1,5 dl riven ost, 17 % fett
0,5 tsk salt
peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Om pajdegen behöver förgräddas görs det nu, annars trycker man ut den färdiga pajdegen i formen.
- Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
- Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet.
- Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten.
- Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet.
- Grädda i ca 30 minuter.
![]() |
Bild tagen från koket.se |
Kommentarer
Skicka en kommentar