måndag 9 januari 2017

Wienernougat

Det blev det lite gott och blandat i årets julgodisburk, något som passar alla. Nya och gamla recept åker fram.
Vi är ett gäng som träffas i december och gör julgodis, pepparkakor och lussekatter tillsammans. Julmusiken är ett måste denna dag...... "Nu har vi ljus här i vårt hus, Julen är kommen, hopp, tra-la-la-la!"............


Wienernougat

100 g flagad mandel
125 g mörk choklad
250 g nougat

Gör så här

  1. Klä en form med bakplåtspapper,ca 20 x 20 cm.
  2. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.
  3. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad.
    När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
  4. Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
  5. Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5 x 3 centimeter.
  6. Förvara i kylskåpet.
Bilden är från jennysmatblogg.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar