torsdag 27 december 2018

Oreatryfflar

På nätet finns det massor av inspiration till julgodisbaket. På Jenny´s Matblogg  hittade jag Oreotryffel, de blev så goda och var dessutom jättelätta att göra. Blir en ny favorit till mitt årliga julgodis.



Bilden är lånad från Jenny´s Matblogg

Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost


Garnering 
200 gram mjölkchoklad




Gör så här: 
  • Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brödkavel.
  • Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
  • Ställ i frys i 20 minuter.
  • Smält chokladen i micron eller över vattenbad.
  • Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret.
  • Ställ svalt. ( Funkar utmärkt att frysa)
     

Bilderna är lånad från Jenny´s Matblogg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar