CUPCAKES MED DUBBELCHOKLAD OCH BLÅBÄRSFROSTING
Idag kommer Carina hit och då provar jag att baka dessa cupcakes. Se om de smakar lika gott som det låter.
5 st stora cupcakes
Muffins:
50g smält smör
1 ägg
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 dl mjöl
1 msk kakao
100g mörk choklad
100g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i det övriga ingredienserna lite i taget under omrörning. Smält den mörka chokladen och blanda i. Hacka den vita chokladen grovt och rör även i den. Fyll muffinsformarna och ställ på en plåt eller i en muffinsplåt. Grädda i ugnen på 175° i ca 30 minuter.
Bläbärsfrosting:
100g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
50g mjukt smör
6 dl florsocker
4-5msk blåbär
Blanda smör, vaniljsocker och hälften av florsockret. Blanda sedan i philadelphiaosten, resten av florsockret och sist blåbären. Helst ska blåbären vara färska eller upptinade. Försök även at inte få med så mycket saft omm det är upptinade, frostingen kan bli för lös i så fall. Smeta eller spritsa sedan frostingen på muffinsen, låt frostingen stå lite i kylen och stelna innan du spritsar på den. Jag dekorerade även med lite blåbär.
5 st stora cupcakes
Muffins:
50g smält smör
1 ägg
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 dl mjöl
1 msk kakao
100g mörk choklad
100g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i det övriga ingredienserna lite i taget under omrörning. Smält den mörka chokladen och blanda i. Hacka den vita chokladen grovt och rör även i den. Fyll muffinsformarna och ställ på en plåt eller i en muffinsplåt. Grädda i ugnen på 175° i ca 30 minuter.
Bläbärsfrosting:
100g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
50g mjukt smör
6 dl florsocker
4-5msk blåbär
Blanda smör, vaniljsocker och hälften av florsockret. Blanda sedan i philadelphiaosten, resten av florsockret och sist blåbären. Helst ska blåbären vara färska eller upptinade. Försök även at inte få med så mycket saft omm det är upptinade, frostingen kan bli för lös i så fall. Smeta eller spritsa sedan frostingen på muffinsen, låt frostingen stå lite i kylen och stelna innan du spritsar på den. Jag dekorerade även med lite blåbär.
Tack Katrine. De var JÄTTEGODA och vara ca 4 timmar med kaffe till ;D
SvaraRadera